100 m2-es siófoki nyaraló felújításának tervezése

Egy Siófoki nyaraló teljeskörű felújítását terveztem (nappali, konyha/étkező, 3 háló, 2 fürdő és lépcső/közlekedő). Megbízásom kiterjedt a belső kialkaítástól kezdve minden kiviteli és műszaki tervre, valamint az anyagok és berendezés kiválasztására is. 

A cél a nyaraló minden generáció számára élhetővé és élvezhetővé tétele, a nyári szezonra. A család hosszútávú, tartós megoldásokban gondolkozott, igényes burkolatokkal. Szobánként változatos stílust kértek, a család minden tagjának (szülők, kamasz gyerekek és nagyszülők) ízlését figyelembe véve. Az igény tehát egy modern, de otthonos nyaraló kialakítása volt, melyben jelentős szerepet kap a balatoni tematika (színek, tapéták tekintetében).

A ház eredetileg több évtizede épült, meglehetősen rossz állapotban vásárolták meg az új tulajdonosok. Már ekkor tudni lehetett, hogy jelentős átalakításra és munkálatokra lesz szükség, hogy a nyaraló elnyerje új külső és belső formáját. A projekt különlegessége, hogy a tervezés a lényegében a munkálatokkal egyidőben zajlik, így hétről hétre tervezünk. Mivel a felújítás első szakaszában – a bontások elkezdésekor, ami 2021 ősszel kezdődött – nem lehetett tudni mit rejtenek a régi falak, födém és tetőszerkezet, ezért a terveket rugalmasan kezeltük a munkálatok ideje alatt.

A teljes tetőcserén túl nagyobb változás, hogy – a közösségi tér növelése érdekében – a lépcső áthelyezésre került. Így a konyha és az étkező is egy légtérbe került a nappalival. A kis méretű helyiségeket elegendő fekvőhellyel és tárolókapacitással kellett ellátni, ezért a teljes válaszfal szerkezetet újra terveztük. A tárolást ezután jellemzően beépített bútorok kialakításával oldottuk meg.

A siófoki nyaraló felújításának tervezése kompletten tartalmazza a látványterveket, az elektromos és lámpakiosztási terveket, a bútorterveket, valamint a kulcsfontosságú burkolatok és bútorok konszignációját (kiválasztás támogatása).

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Írj bátran, akkor is, ha bármilyen kérdésed lenne lakberendezéssel kapcsolatban, vagy ha konkrétan valamelyik szolgáltatásom érdekelne, és megbeszéljük!

Előzetes díjbecslés igénye esetén kérlek, hogy ezt írd az üzenet tárgyához: „díjbecslés”, és én 24 órán belül jelzem feléd, hogy mire lesz szükségem hozzá.