Újépítésű családi ház közösségi tereinek felújítása

Egy dunakeszi újépítésű családi ház közösségi tereinek a felújítását terveztem (nappali, konyha/étkező, előszoba), egészen a berendezés kialakításától az anyagválasztás, bútorvásárlás támogatásáig. 

Ez a család 2022 év végén határozta el, hogy még kihasználja az – évben utoljára felhasználható – otthonfelújítási támogatást Ennek keretében azzal kerestek meg, hogy szeretnék modernizálni, felfrissíteni a földszinti közösségi tereket (nappali, konyha, előszoba). Itt nem csak a bútorok újra rendezése, átalakítása volt a cél, hanem padlóburkolat- és ajtó csere, illetve még fűtőfólia telepítés is történt.

Ennek okán priorizáltuk a teendőket és pár nap alatt újra terveztük a konyhát, figyelembevéve azt a kérést, hogy a korpuszt szerkezetileg nem szerették volna jelentősen megbontani, se a gipszkarton mennyezeti elemeket. Így lényegében frontcsere, munkalap csere és sziget bővítés, valamint korpusz bővítés fog történni (a felső szekrények és egy kiegészítő tároló magaselem tekintetében), modern (rejtett) fogantyú megoldásokkal, és persze LED és spotlámpa cserével.

A cél egy világosabb, modern színösszeállítás volt, ahol a sokféle lehetőség közül, amit javasoltam, a pasztelles menta zöldre esett a választás.

Ezután, a felújítás első lépéseként elszaladtunk laminált padlót választani, utána pedig ehhez igazodva lett kiválasztva a konyhai munkalap, a zöld és a fa mintájú bútorlap, a fogantyúk és minden más.

A nappalit újra kellett gondolni az elrendezés tekintetében is, mivel a meglévő kialakítás nem volt praktikus, főleg a TV elhelyezkedése, kábelezése tekintetében. Itt a kanapét, a falak színét és a mennyezeti épített gipszkarton dobozolásokat (függönyök, világítás) szerették volna megtartani.

Ennek megfelelően áthelyeztük a TV-t és egy modern, fiatalos divatos, osztott TV fal készül, oldalsó rejtett LED hangulatvilágítással. Ez egy épített gipszkarton szerkezet, melyben a TV kiállások ki lettek vezetve, a TV majd konzollal kerül fel, és elfordítható lesz a kanapé irányába, de alapvetően szemből nézhető, kényelmes fotelekből.

A látványtervek alapján a fal kivitelezése folyamatban van, erről láttok pár képet itt. A fal – hogy elnyerje végső kinézetét – dekor glettel lesz lefestve, melynek a mintája majd a konyhai munkalappal fog harmonizálni.

Egyelőre a munkálatok folyamatban vannak, de lássuk a projekt látványterveit:

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Írj bátran, akkor is, ha bármilyen kérdésed lenne lakberendezéssel kapcsolatban, vagy ha konkrétan valamelyik szolgáltatásom érdekelne, és megbeszéljük!

Előzetes díjbecslés igénye esetén kérlek, hogy ezt írd az üzenet tárgyához: „díjbecslés”, és én 24 órán belül jelzem feléd, hogy mire lesz szükségem hozzá.