Art Deco stílus

Elegáns vagy! Csillogsz! Különleges vagy!

Ez egy igazán különleges francia eredetű stílus; úgy is mondhatnám, hogy luxus a javából! Az art deco vevőköre a társadalom kiváltságos rétegeiből került ki, reprezentatív, luxus jellegű otthonaik a fényűzés, a csillogás, a pompa színterei, emiatt az „elit modernizmusaként” is hivatkoznak rá. Bár végletekig elegáns, mégis a kényelmet, a funkcionalitást figyelembe vevő irányzat

Az irányzat igen eklektikus, számos stílust foglal magában (kubizmus, a futurizmus, a konstruktivizmus, avantgard, szecesszió, egyiptomi behatásokkal), ezáltal egy nagyon jellegzetes formavilágot kínál. Tervezése igazi kihívás, de a végeredmény biztosan kárpótolja a lakóit.

Főbb stíluselemek:

  • térkapcsolatok: kellemesebb benyomást kelt nagyobb belmagasságú, és nyílászárókkal felszerelt lakásokban, általában nagyobb lakásokban alkalmazzák eleve, persze kis lakás esetén is kialakítható egy ékszerdoboz a tulajdonosa számára ezzel a stílussal
  • világítás: a csillogáshoz a megfelelő mennyiségű természetes és mesterséges világítás illik, gyakori a fényűző csillár és a fali, asztali lámpák alkalmazása mind modern, mind klasszikus stílusban. Modernebb enteriőrbe spot lámpa is kerülhet.
  • berendezése és felületek: elegancia, igényesség, csillogás jellemzi – tükrök, fémesen csillogó felületek, drága egzotikus anyagok (elefántcsont, bronz, csiszolt kövek)
  • formavilága: lendületes, leegyszerűsített, geometrikus formavilág, éles kontúrok, lekerekített sarkok
  • színei: pasztell színek a falon, élénk színek a formavilágban
  • anyagai: drága, luxus minőségű alapanyagok: fémek, tükrök, márvány, színezett üveg, a króm, kristály
  • textíliák: rengeteg „nehéz” textíliát használ: selymet, bársonyt, bőrt.

Kiknek ajánlom?

Ez is egy szerelem stílus, hiszen kevés ember köteleződik el mellette, ha az egész lakás berendezéséről van szó, azonban ők jellemzően mást el sem tudnak képzelni maguknak.

Mivel a klasszikus és modern enteriőrökben is megállja helyét, ezért időtálló. Azoknak a merész, tudatos, és igényes embereknek ajánlom, akik szeretik az igazán elegáns környezetet, a luxust, csillogást. Nem egy pénztárca barát stílus, alkalmazása és egyáltalán az igény rá jellemzőbb a tehetősebb rétegekben. Egyfajta státusz szimbólum is lehet azoknak, akik intenzívebb szociális életet élnek.

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Írj bátran, akkor is, ha bármilyen kérdésed lenne lakberendezéssel kapcsolatban, vagy ha konkrétan valamelyik szolgáltatásom érdekelne, és megbeszéljük!

Előzetes díjbecslés igénye esetén kérlek, hogy ezt írd az üzenet tárgyához: „díjbecslés”, és én 24 órán belül jelzem feléd, hogy mire lesz szükségem hozzá.