Shabby Chic stílus​

Romantikus vagy! Kreatív vagy! Csajszi vagy!

A shabbychic (ejtsd: [sebi sik]) a javíthatatlan romantikusok nagy kedvence, egyre több “leánylakásban” fedezhetjük fel a stílus romantikus, bohókás, régimódi stílusjegyeit. A stílus fontos jellemzője, hogy a terek nincsenek túlzsúfolva.

Színvilágát tekintve a fehér az uralkodó, amit tovább erősítenek a megjelenő pasztell árnyalatok. A törtfehérek, bézsek, halvány rózsaszínek, finom türkizek és mentaszínek gondoskodnak a könnyedségről, itt-ott óarannyal és ezüsttel kiegészítve.

A shabby bútorok alapvetően kecses formájúak, már önmagukban elegánsak. Az antik hatású, vintage darabok nélkülözhetetlenek. Ezek legtöbbször fehér, esetleg pasztellszínűek, régiek vagy régiesek – gyakori ugyanis, hogy viszonylag új bútorokat öregítenek vissza a megfelelő hatás érdekében. Fontos, hogy ha a bútor nem elegáns, hanem egyszerű, koptatott, akkor a kiegészítők legyenek kicsit arisztokratikusak. Ha a bútor fenséges, akkor pedig a dísztárgyak lehetnek szerényebbek. Ezzel érhetjük el, hogy ne legyen túlzsúfolt, zsibvásárszerű az enteriőrünk.

Egy-egy virágmintás textillel azonnal romantikus hangulatot idézhetünk elő. A shabbychic nagyon ritkán használ szőnyegeket, annál fontosabbak a függönyök, ágytakarók, díszpárnahuzatok.  A drága, nehéz textileknek itt nincs helye, a könnyed vászon és a pamut a jellemző. Mindezt masnikkal, fodrokkal, csipkékkel, lágy fényekkel és DIY elemekkel koronázhatjuk meg. Fontos hozzávalók még a csipke, a hímzés, a francia életképekkel díszített anyagot és a fodrok.

A shabbychic nem szereti a szabályos rendet, inkább a hanyag elegancia a sajátja. Ezt hangsúlyozzák az ágyon, kanapén lazán ledobott textíliák is.

Összességében elmondható, hogy a shabbychic egy átmenet a divatos és elegáns, a friss és hagyományos, az egyszerű és összetett között.

Kiknek ajánlom?

Azoknak, akik javíthatatlanul romantikusak! Akik kedvelik a csipkés ágyneműket, virágmintás motívumokat, festett bútorokat, kristálycsillárokat.

Akiknek túlzónak hat mégis vonzódnak a stílushoz, elég lehet, ha csak néhány stíluselemet vesznek át ahhoz, hogy megteremtsék a stílushoz illő hangulatot. Ehhez jó alap lehet egy letisztult, alapvetően fehér bútorokkal berendezett enteriőr. Néhány bájos, pasztell-virágos kiegészítő, vagy egy tekercs designer tapéta kell, és kész is a shabbychic finomabb változata. A DIY rajongói pedig bátran hozzájárulhatnak a bútorok és a dekoráció, vagy burkolatok saját kezű átalakításához.

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Írj bátran, akkor is, ha bármilyen kérdésed lenne lakberendezéssel kapcsolatban, vagy ha konkrétan valamelyik szolgáltatásom érdekelne, és megbeszéljük!

Előzetes díjbecslés igénye esetén kérlek, hogy ezt írd az üzenet tárgyához: „díjbecslés”, és én 24 órán belül jelzem feléd, hogy mire lesz szükségem hozzá.