Bauhaus stílus

Művészi vagy! Egyedi vagy! Stílusos vagy!

Ez egy igen sajátságos, újító szándékú stílus és mozgalom, amely a két világháború között jött létre; egy irányzat, amely a mai modern lakberendezés egyik alapját képezi, és napjaink modern és letisztult vonalú épületei között is gyakran fedezhetjük fel a Bauhaus stílus bizonyos jegyeit. A Bauhaus iskola képviselői gyakorlatilag művészeti alkotásokat hoztak létre az ipari tömegtermelés segítségével.

Főbb stíluselemek:

  • a Bauhaus enteriőr egyszerre kortárs és modern.
  • színei: fehér, légies árnyalatok, visszafogott színvilág, sok fém, csillogó krómozás
  • anyaghasználat: a minden díszítést kerülő Bauhaus bátran ötvözi a különböző anyagokat, gyakran használ fém, kő, tégla, parafa és fa elemeket. Az óriási méretű üvegfelületek és ablakok sem ritkák.
  • építészete és formavilága: egyszerű vonalvezetésű, lapostetős épületek, nagy üvegfelületek, hatalmas terasz, aszimmetrikus épületek. Hatalmas terek helyett jobban kihasználható praktikus helyiségeket hoz létre. Kifinomult stílus, melynek célja: a forma a funkcióból alakuljon ki (pl. gyárak, munkahelyek is)
  • bútorai: a Bauhaus nagy hangsúlyt fektet a precizitásra, a funkcióra és a mérnöki munkára mind a formánál mind a felhasznált anyagoknál. Enteriőrjét díszítés nélküli bútorok, sík felületek jellemzik. Az egyszerű vonalvezetésű, geometrikus fémbútorok puritánságát a fekete, piros, fehér bőrből készült kárpit ellensúlyozza. Ikonikus bútorjai a fémvázzal készült bőrkanapék és székek (például Mies Van Der Rohe Barcelona széke).

Kiknek ajánlom?

Csakis azoknak, akiket lenyűgöznek ezek az egyedi stílusjegyek, és a mozgalom hatása a jelen korunkra. Másnak talán ridegnek, túl szabályosnak hat a stílus, sem anyaghasználata, sem szín és formavilága nem az otthonosság jegyeit viselik. Egyébként viszont egy elegáns, impozáns stílus, mindenképpen figyelemfelhívó és egyedi. Ennél fogva irodában, dolgozószobában remekül megállja a helyét.

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Írj bátran, akkor is, ha bármilyen kérdésed lenne lakberendezéssel kapcsolatban, vagy ha konkrétan valamelyik szolgáltatásom érdekelne, és megbeszéljük!

Előzetes díjbecslés igénye esetén kérlek, hogy ezt írd az üzenet tárgyához: „díjbecslés”, és én 24 órán belül jelzem feléd, hogy mire lesz szükségem hozzá.