Rólam

Ki vagyok én?

Hasse Ágnes vagyok, lakberendező és 3D látványtervező. 

Elsősorban modern, minimal és japandi stílusban tervezek, de szeretem az industrial (loft) és a nagypolgári stílusok egyediségét is!

(Skandináv és más itt meg nem nevezett irányzatokkal rengeteg lakberendező foglalkozik, akik nálam sokkal otthonosabban terveznek ezekben a stílusokban. Javaslom keress olyan tervezőt, akinek a referenciái közt zömében olyen munkák szerepelnek, ami a te kedvenc stílusod.)

Jellemzően lakossági ügyfelekkel dolgozom, de szívesen nyitok airbnb tulajdonosok vagy akár szállodák felé, illetve irodák és éttermek irányába.

Egyre inkább törekszem arra, hogy megtaláljam mi az, amire egy adott ügyfélnek szüksége van és abban segítsek. Nem egyen csomagokat kínálok, hanem személyre szabott, prémium megoldásokat.

Hasse Ágnes

Hasse Ágnes

Lakberendező, interior designer

 

Úgy gondolom az elmúlt pár év eseményei, a covid, az infláció, a home-office intézménye átalakította az igényeket. Én mondhatni nem ismerek olyat, aki nem tölt több időt otthon, mint azelőtt. Akinek nem fontosabb most a környezet ahol él, ahol dolgozik, ahol vendégeket fogad, ahol kertészkedik és ahol megpihen, mint azelőtt.

Egy lakás akkor szerethető, ha egyéni. Ha nem csak otthonos, de kényelmes és praktikus is. Ebben segítek én a legjobb tudásom szerint annak, aki megtisztel a bizalmával. 

Így váltam lakberendezővé

Az én történetem nem tipikusan indul, ugyanis nem lakberendezőként kezdtem a „fiatal felnőtt” életem. Igaz szívesen bújtam el napokig apu műhelyében, babaházakat és barbibútorokat készítgetve, ábrándozva, hogy egyszer milyen lesz az én házam. Mégis, ennél racionálisabb pályaválasztásra kényszerültem.

Amikor szinte gyerekként, a gimnáziumi évek végén dönteni kellett a jövőmről, gyakorlatilag fogalmam sem volt, hogy mihez akarok kezdeni az életemmel. Gondolom, ezzel nem vagyok egyedül. Egy dolgot tudtam; olyan szakmát szeretnék amiben biztonságban érzem magam, elsősorban anyagilag és persze hosszabb távon is. Így találtam magam a Pézügyi Számviteli Főiskolán, majd pár év múlva a pénzügyi pályán. Itt az embert próbáló, gyakran éjszakázásba forduló munka alatt (és miatt) életre szóló barátságokat kötöttem, és a szakmai sikerek mellett megteremtettem azt az egzisztenciát amire vágytam. A 15 éves pályafutásom alatt sok mindenben kipróbáltam magam (könyvvizsgálat, risk management, pénzügyi és számviteli vezető, statutory vezető stb.), egész magas vezetői szintekig jutottam, mégis egyre kevésbé éreztem magam jól a bőrömben és sok belső küzdelem után beláttam hogy ebben számomra jelenleg nincs több. Tudtam hogy eljött az ideje, hogy valami teljesen másba fogjak és ehhez fel kell áldoznom azt, amiért annyit tanultam és dolgoztam addig. Életem egyik legnehezebb döntése volt ez.

Viszont szinte egyértelmű volt a választás, hogy hogyan tovább. Mindigis imádtam lakberendezési magazinokat és internetes oldalakat böngészni, egyszerűen lenyűgözött a tervezők fantáziavilága, a színek, a formák, az összhang és a teljesség amit egy lakásban megvalósítanak. És ami még ennél is jobb, hogy ennek a szakmának kézzelfogható eredménye van, a megbízónak és a tervezőnek egyaránt örömöt okoz, feltölt, és motivál.

Már a lakberendezési iskolai félévek alatt éreztem amit már igazán régóta nem…lelkesedést, kíváncsiságot, fejlődést, motivációt! Már alig vártam, hogy elkezdhessem az első saját projektemet.

Hogyan dolgozom én?

Izgatottan vágok bele minden új projektbe, és szeretem ha lendületesen halad a tervezés, és mielőbb eljutunk a kivitelezési fázisba. Én a tervezés előtt alaposan felmérem a megbízói szokásokat, stíluspreferenciát és az egyéni igényeket, valamint a helyszínt, és a tervezői díjat próbálom úgy alakítani, hogy az igényekre és lehetőségekre szabva korrekt, megfizethető legyen. Általában véve igyekszem rugalmasan állni a megbízó igényeihez, a megbeszéléseket, találkozókat és üzletlátogatást illetően; szükség esetén igyekszem alkalmazkodni a hétvégét érintő igényekhez is. Emellett folyékonyan beszélek angolul, így külföldi megbízókkal is szívesen dolgozom.

Sokan nem gondolnák, de ez a szakma igazán szerteágazó, sokféle és naprakész ismeretet igényel (műszaki tudás, építészeti alapismeretek, anyagismeret, színdinamika, ergonómia, kereskedői kapcsolatok, fejlett kommunikációs készségek, tervezői programokban való jártasság stb.). Emiatt folyamatosan tájékozódom és képzem magam szakmai nyílt napokon, üzletlátogatások alkalmával, rendezvényeken és az internet segítségével. Keresem az újdonságokat, és ezeket az ismereteket igyekszem felhasználni, megosztani a projektjeim során. Korábbi munkatapasztalatomból adódóan határozott kiállással, és kommunikációval rendelkezem, ami sok esetben fontos ebben a szakmában (tervezőkkel, szakiparral, kereskedőkkel való megbeszélések). Folyamatosan építem a szaküzletekkel és a kivitelezőkkel való kapcsolataimat (legyen szó anyagbeszerzésről vagy bútorvásárlásról, szakipari kivitelezésről), ahonnan nem csak szakmai támogatást kapok, hanem dedikált figyelmet is, ha a megbízóval érkezem megbeszélésre, anyagválasztásra.

Én alapvetően mindegyik stílusban előnyben részesítem a modernebb jegyeket és az innovatív, fenntartható anyaghasználatot, valamint a kreatív és egyedi megoldásokat. Természetesen vannak kedveltebb stílusaim, mint a modern, a minimál, a japandi vagy az indusztriál stílusok. Szívesen tervezek még nagypolgási lakást, modern stílusjegyekkel. A korábbiakkal ellentétben skandináv stílusban viszont már egyáltalán nem tervezek. De minden projekt stílustól függetlenül inspirál, fejleszt. Törekszem rá, hogy minél több terhet vegyek le a megbízóim válláról, hogy a tervezgetés és a végeredmény örömet okozon mind a megbízónak, mind nekem. 

Rendszeresen veszek részt eseti tanácsadóként nagyobb szakmai kiállításokon és rendezvényeken (S/alon, Konyha Kiállítás, Fürdőszoba és Wellness kiállítás) és tagja vagyok a Max City lakberendezőkből álló tanácsadói csapatának is.

Emellett a Max Cityben található VrDesigner Központtal is szoros kapcsolatot ápolok. Itt lehetőségem van VR („virtual reality”) környezetben megtervezni az erre nyitott, érdeklődő ügyfelek lakását, a hagyományos tervező programok helyett. Itt a felépített 3D környezetve helyezkedhetsz a VR szemüveg segítségével és bejárhatod a megtervezett lakást. Teljesen élethű anyagokat és bútorválasztást tekinthetsz meg benne, minthacsak már a leendő lakásodban lennél. Ez a tervezés jövője, így mindenképpen érdemes megismerkedni ezzel a lehetőséggel, ha valaki egy lakás vagy bármilyen helyiség berendezése előtt áll.

Pályázati eredményem:

Bellamo Premium Comfort / Vesta Home bemutatóterem enteriőr tervezői pályázat 2022 – II. helyezés

Ha szeretnél velem dolgozni

Vedd fel kérlek a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon. Elérhetőségeimet megtalálod a fő menü / kapcsolat legördülő menüjében, vagy a főoldal alján tudsz üzenni.

Amennyiben bizonytalan vagy, hogy milyen szolgáltatásra is lenne szükséged, áttekintheted a lehetőségeket a fő menü / szolgáltatásaim legördülő menüjében. Ha itt nem találod a számodra megfelelőt, keress az elérhetőségeimen és megbeszéljük a lehetőségeket. Szinte minden kérés és projekt egyedi, ezért rugalmasan állok minden megkereséshez, amennyiben a szakterületembe vág.

Amennyiben a stílust illetően vagy bizonytalan, áttekintheted a legdivatosabb stílusirányzatokat (képekkel illusztrálva) a fő menü / stílusok legördülő menüjében. Természetesen számos további, ritkábban alkalmazott stílus irányzat létezik (japán, wabi sabi, high tech, provence, contemporary stb.), melyeket nem soroltam fel. Ahogy már korábban említettem, én elsősorban modern, minimál, japandi, indusztriális, valamint (modern) nagypolgári stílusokban tervezek. Ha te más stílusban gondolkozol, akkor nem biztos, hogy én vagyok a megfelelő tervező számodra. 

Ha bizonytalan vagy, akkor ettől függetlenül nyugodtan keress az elérhetőségeimen és megbeszéljük a lehetőségeket.