Rólam

Így váltam lakberendezővé

Amikor szinte gyerekként, a gimnáziumi évek végén pályaválasztásra került sor, gyakorlatilag fogalmam sem volt, hogy mihez akarok kezdeni az életemmel. Gondolom, ezzel nem vagyok egyedül. Egy dolgot tudtam; olyan szakmát szeretnék amiben biztonságban érzem magam, elsősorban anyagilag és persze hosszabb távon is. Így kerültem pénzügyi pályára, ahol a kemény munka alatt (vagy miatt) életre szóló barátságokat kötöttem, és a szakmai sikerek mellett megteremtettem azt az egzisztenciát amire vágytam. A 15 éves pályafutásom alatt sok mindenben kipróbáltam magam (könyvvizsgálat, risk management, pénzügyi és számviteli vezető, statutory vezető stb.), egész magas vezetői szintekig jutottam, mégis egyre kevésbé éreztem magam jól a bőrömben és sok belső küzdelem után beláttam hogy ebben számomra egyszerűen nincs több. Tudtam hogy eljött az ideje, hogy valami teljesen másba fogjak.

Szinte egyértelmű volt a választás ekkor is, hiszen mindigis imádtam lakberendezési magazinokat és internetes oldalakat böngészni, egyszerűen lenyűgözött a tervezők fantáziavilága, a színek, a formák, az összhang és a teljesség amit egy lakásban megvalósítanak. És ami még ennél is jobb, hogy ennek a szakmának kézzelfogható eredménye van, a megbízónak és a tervezőnek egyaránt örömöt okoz, feltölt, és motivál.

Már a lakberendezési iskolai félévek alatt éreztem amit már igazán régóta nem…lelkesedést, kíváncsiságot, fejlődést, motivációt! Már alig vártam, hogy elkezdhessem az első saját projektemet.

Hasse Ágnes

Hasse Ágnes

Lakberendező, interior designer

Úgy gondolom a jelenlegi helyzetben, amikor egyre több időt töltünk otthon, amikor a családi és baráti összejöveteleket otthon szervezzük, amikor rendszeresen ottalszunk másoknál, amikor sokan otthon dolgozunk, amikor az erkélyen napozunk, grillezünk és növényt termesztünk, igazán fontos hogy mindezt olyan helyen tegyük, amit szeretünk, amire büszkék vagyunk.

Egy lakás akkor szerethető, ha egyéni, ha nem csak otthonos, de kényelmes és praktikus is. Ebben segítek én annak, aki megtisztel a bizalmával. 

Hogyan dolgozom én?

Izgatottan vágok bele minden új projektbe, és szeretem ha lendületesen halad a tervezés, és mielőbb eljutunk a kivitelezési fázisba. A tervezés előtt alaposan felmérem a Megbízói szokásokat, stíluspreferenciát és az egyéni igényeket, valamint a helyszínt, és a tervezői díjat próbálom úgy alakítani, hogy az igényekre és lehetőségekre szabva korrekt, megfizethető legyen. Általában véve igyekszem rugalmasan állni a Megbízó igényeihez, a megbeszéléseket, találkozókat és üzletlátogatást illetően; szükség esetén igyekszem alkalmazkodni a hétvégét érintő igényekhez is. Emellett folyékonyan beszélek angolul, így külföldi Megbízókkal is szívesen dolgozom.

Sokan nem gondolnák, de ez a szakma igazán szerteágazó, sokféle és naprakész ismeretet igényel (műszaki tudás, építészeti alapismeretek, anyagismeret, színdinamika, ergonómia, kereskedői kapcsolatok, fejlett kommunikációs készségek, tervezői programokban való jártasság stb.). Emiatt folyamatosan tájékozódom és képzem magam szakmai nyílt napokon, üzletlátogatások alkalmával, rendezvényeken és az internet segítségével. Keresem az újdonságokat, és ezeket az ismereteket igyekszem felhasználni, megosztani a projektjeim során. Korábbi munkatapasztalatomból adódóan határozott kiállással, és kommunikációval rendelkezem, ami sok esetben fontos ebben a szakmában (tervezőkkel, szakiparral, kereskedőkkel való megbeszélések). Folyamatosan építem a szaküzletekkel és a kivitelezőkkel való kapcsolataimat (legyen szó anyagbeszerzésről vagy bútorvásárlásról, szakipari kivitelezésről), ahonnan nem csak szakmai támogatást kapok, hanem dedikált figyelmet is, ha a Megbízóval érkezem megbeszélésre, anyagválasztásra.

Én alapvetően mindegyik stílusban előnyben részesítem a modernebb jegyeket és az innovatív, fenntartható anyaghasználatot, valamint a kreatív és egyedi megoldásokat. Természetesen vannak kedveltebb stílusaim, mint a modern, az indusztriál, a skandináv vagy a minimál, de az eddigi tapasztalataim alapján minden projekt stílustól függetlenül inspirál, fejleszt és nem utolsósorban örömet okoz mind a Megbízónak, mind nekem. Én ezt tartom célkitűzésemnek, mindenkor.

Ha szeretnél velem dolgozni

Vedd fel kérlek a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon. Elérhetőségeimet megtalálod a fő menü / kapcsolat legördülő menüjében, vagy a főoldal alján tudsz üzenni.

Amennyiben bizonytalan vagy, hogy milyen szolgáltatásra is lenne szükséged, áttekintheted a lehetőségeket a fő menü / szolgáltatásaim legördülő menüjében. Ha itt nem találod a számodra megfelelőt, keress az elérhetőségeimen és megbeszéljük a lehetőségeket. Szinte minden kérés és projekt egyedi, ezért rugalmasan állok minden megkereséshez, amennyiben a szakterületembe vág.

Amennyiben a stílust illetően vagy bizonytalan, áttekintheted a legdivatosabb stílusirányzatokat (képekkel illusztrálva) a fő menü / stílusok legördülő menüjében. Természetesen számos további, ritkábban alkalmazott stílus irányzat létezik (japán, wabi sabi, high tech, provence, contemporary stb.), melyeket nem soroltam fel, tehát ha más stílusban gondolkozol, vagy több stílus egyvelegében, akkor is nyugodtan keress az elérhetőségeimen és megbeszéljük a lehetőségeket.