Modern stílus

Nyitott vagy! Menő vagy! Otthont teremtesz!

Jelenleg azt mondhatom, hogy ez a legközkedveltebb stílusirányzat a lakberendezésben és a belsőépítészetben. Nem feltétlen szigorúan önmagában használatos, össze lehet illeszteni sok más stílussal.

A stílus egyébként nagyon hasonlít a minimál stílushoz, azonban annál barátságosabb és melegebb hangulatot sugall.

A modernség többnyire újszerű, letisztult vonalvezetésű esztétikai megjelenést jelent, bár képviselhet szerkezeti, vagy egyéb gyártástechnológiai eltérést. Nagy hangsúlyt kapnak a természetes anyagok, a felületek formája, anyaga, textúrája és színezete, valamint a modern világítástechnika és belsőépítészeti megoldások, díszítőelemek. A letisztult, funkcionális, rendezett teret a textilekkel tehetjük lágyabbá.

Főbb stíluselemek:

  • rendetlenség száműzése: mindennek megvan a maga szerepe, funkciója – nagyon kevés dísztárgy, azok is inkább nagyméretűek
  • felületek: nagy hangsúlyt kap a falak, a munkalapok, a padló és a bútorok felülete strapabíró, modern felületekre van szükség, valamint letisztult stílusú, áramvonalas bútorokra
  • megvilágítás: a természetes fény mellett bőséges, kreatívan és egységesen tervezett mesterséges fény (sok esetben álmennyezetbe épített sínes vagy spot lámpák, és rejtett világítás) – így a teret nagyobbnak és világosabbnak láttatja
  • színei: általában semlegesebb főszínek, és foltokban megjelenő élénkebb tónusok – fekete és a barna, a falakon a meleg árnyalatok, mint a beige, a tejeskávé, a mogyoró, vagy egyszerű fehér
  • anyagai: változatosak – a természetes anyagokat, mint a fát, a bőrt a követ együtt használják a fémmel, üveggel stb.
  • függönyözés: a modern árnyékolástechnikai megoldásoknak köszönhetően (zsaluzia, roló, rexluxa, pergola stb.) nem feltétlenül igényli a stílus. Ha dekorációs jelleggel mégis van, egyszerű stílusú, plafontól a padlóig érjen, lehetőleg álmennyezettel eltakart karnissal – az ablakokat hosszabbnak és áramvonalasabbnak láttatja, a helyiséget pedig lágyítja, otthonosabbá teszi.
  • textilek: hosszúszálú, tűzött szőnyegek, és minimális díszpárna és takaró

Kiknek ajánlom?

Családmodelltől, kortól, nemtől függetlenül bárkinek kiváló választás lehet! Aki praktikus, tágas, modern de mégis kényelmes, élhető otthonra vágyik. A természetes anyagok, és lágyabb árnyalatok mellett érdemes egy kiegészítő színt választani, ami feldobja az összhatást és ami közel áll a lakója szívéhez.

A stílus szívét a modern felületek és a világítás adja, ezekre mindenképpen áldozzunk.

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Írj bátran, akkor is, ha bármilyen kérdésed lenne lakberendezéssel kapcsolatban, vagy ha konkrétan valamelyik szolgáltatásom érdekelne, és megbeszéljük!

Előzetes díjbecslés igénye esetén kérlek, hogy ezt írd az üzenet tárgyához: „díjbecslés”, és én 24 órán belül jelzem feléd, hogy mire lesz szükségem hozzá.