Home staging

Tartalma

Egy lakás, ház, egyéb ingatlan értékesítésre való felkészítése; értéknövelő célú részleges felújítása, dekorációja.

Ez jellemzően nem tartalmaz részletes terveket, csak amennyiben nagyon szükséges (pl. új konyhabútor szükséges). Itt leggyakrabban a lakás látszó elemei kerülnek frissítésre, javításra, tuningolásra.

Időszükségletét a lakás állapota és a projekt komplexitása, az esetlegesen igényelt tervezői feladatok határozzák meg.

Ára

4 000 Ft / nm-től, egyedi ajánlat alapján.

(Ha nem akarsz konkrét terveket, csak lakberendezői tippeket, ötleteket vagy esetleg egy moodboardot, választhatsz sima, óradíjas tanácsadást).

Kiknek ajánlom?

Erre akkor lehet szükséged, ha ingatlanodat a lehető legjobb áron szeretnéd eladni, ezért hajlandó vagy némi költséggel és idővel számolni, ami a lakás szükséges mértékű átalakításával, felújításával jár.

Produktum

Ez a lakás és a berendezés állapotától függ, tehát már a helyszíni megbeszélés alkalmával körvonalazódnak az elvégzendő feladatok.

De hogy mire van éppen szükség és lehetőség, azt a jelen állapotokon túl nagyban meghatározza a rá szánt költségkeret és az elvárt értékesítési ár is.

Jellemzően sor kerül a falak festésére esetleg dekorálására (pl. egy látványos tapétával), a textíliák cseréjére, főleg függöny, szőnyeg, egyéb dekorációs elemek tekintetében. Van ahol a lámpák, berendezési tárgyak modernizálására is szükség lehet.

Szóba jöhet bizonyos helyiségek, pl. a konyha részleges felújítása (pl fóliázás, front csere, munkalap csere. Felmerülhet a fürdőszobák részleges felújítása is (csaptelepek, kisebb burkolati módosítás, esetleg szaniterek lecserélése stb.).

Vannak kis alapterületű, de nagy belmagasságú lakások, ahol egy galéria építtetés, vagy további praktikus helykihasználási megoldások alkalmazása jelentős értéknövelő tényező lehet.

Menete

Vedd fel kérlek a kapcsolatot, e-mailben vagy telefonon, add meg a főbb tudnivalókat a projektet illetően.

Ezután szükség lesz egy személyes találkozóra, lehetőleg a szóban forgó ingatlan helyszínén. Itt felmérem a munka terjedelmét, és elmondom milyen további információra, illetve dokumentumokra lesz szükségem az árajánlathoz (pl. alaprajz, költségkeret stb.).

Ezek alapján adok egy árajánlatot, melynek tartalmi elemeit, a felelősségeket és a határidőket, a fizetési ütemezést részletesen átbeszéljük és véglegesítjük. Ha elfogadásra kerül az ajánlat, szerződést kötünk.

A munka első lépéseként sor kerül egy lista összeállítására a látottak alapján szükséges munkafolyamatokról, a beszerzendő anyagokról és bútorokról, és készül egy előzetes költségvetés. Ezt aztán részletesen átbeszéljük, és véglegesítjük a listát.

Ez után sor kerül a kivitelezői árajánlatok bekérésére (igény esetén) és az anyagok és bútorok konszignációjának (listája, költségei) elkészítésére és egy ütemterv kialakítására.

Amint ezeket is véglegesítettük, a kiviteli szakaszba lépünk, és elkezdődnek a felújítási és beszerzési munkálatok.

Szükség esetén részletterveket és látványterveket is készítek, de ezt csak komolyabb átalakításnál érdemes igénybe venni.

Amennyiben a megbízó igényli, művezetés keretében folyamatosan ellenőrzöm az elvégzett munka minőségét.

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Írj bátran, akkor is, ha bármilyen kérdésed lenne lakberendezéssel kapcsolatban, vagy ha konkrétan valamelyik szolgáltatásom érdekelne, és megbeszéljük!

Előzetes díjbecslés igénye esetén kérlek, hogy ezt írd az üzenet tárgyához: „díjbecslés”, és én 24 órán belül jelzem feléd, hogy mire lesz szükségem hozzá.